2
Restyle huisstijl
innotec systems
Ambitieus en innovatief
‘Made in Holland’
Innotec Systems, The innovators in food processing equipment, is een machine­­fabriek die hoogwaardige machines en processystemen voor de voedingsmiddelenindustrie ontwerpt en produceert.

Hollandse garnalen

Nederlandse bedrijven hebben een vooraanstaande positie op de wereldmarkt van food processing equipment. Op die markt profileert Innotec zich als een innovatieve speler met hoogwaardige producten. Met succes: over de hele wereld worden garnalen, aardappelen en groenten gekookt, geblancheerd en gekoeld met machines en productielijnen van Innotec. Toen Innotec ons vroeg om een brochure te ontwerpen voor een internationale beurs wilden we hier natuurlijk graag mee aan de slag.

Hier klopt iets niet

Wij zagen een klant met een passie voor innovatie, een indrukwekkende drive om topkwaliteit te leveren, en een haast dwangmatige focus op details. Maar waarom kwam die identiteit dan niet terug in het logo en de huisstijl? Eigenwijs als we zijn stelden we voor om niet alleen een brochure te ontwerpen, maar de hele corporate identity aan te pakken. So far so good, alleen: het logo en de huisstijl waren net vernieuwd. Gelukkig kregen we het vertrouwen van de klant om te laten zien hoe wij het voor ons zagen. We gaven het logo een facelift, kozen voor frisse kleuren en legden met gedetailleerde foto’s de focus op het product: high tech equipment, Made in Holland. Of de visual identity nu wel past bij het karakter van het bedrijf? We vroegen het onze opdrachtgever.

Om eerlijk te zijn waren we best tevreden met de nieuwe huisstijl die we hadden laten ontwikkelen. En zaten we niet per sé te wachten op een nieuwe investering. Mark Bakker van Ontwerp77 was echter bijzonder overtuigend en legde de vinger precies op de zere plek. In ben blij dat we naar hem geluisterd hebben, want door een paar relatief kleine ingrepen is de uitstraling van onze communicatie enorm opgefrist. Met de nieuwe identiteit tonen we ons aan de buitenwereld zoals we werkelijk zijn: ambitieus en innovatief.

Harry van de Wiel, Directeur

ontwerp77©2019info@ontwerp77.nl0343 55 13 10aanmelden nieuwsbrief