15
opening park vliegbasis soesterberg
F15’s maken plaats voor
natuurliefhebbers
Nadat de Vliegbasis Soesterberg zijn militaire functie had verloren, werd het een natuurgebied waar je elke dag kunt wandelen of fietsen. Wij mochten voor het park de toegangs- en informatiepanelen en diverse folders, flyers en doeken voor de opening ontwerpen.

Onthulling

In december 2014 werd Park Vliegbasis Soesterberg feestelijk geopend en mocht iedereen voor het eerst een kijkje nemen op deze vroeger zo geheime plek. Tijdens de openingceremonie werden de informatiepanelen officieel onthuld. Om de link tussen heden en verleden zichtbaar te maken, hadden we levensgrote foto’s van vliegtuigen op de doeken laten printen, die daadwerkelijk op Soesterberg gemaakt waren.

Op de foto tijdens de opening?
In een mega fotolijst kon je jezelf laten vereeuwigen met militair erfgoed op de achtergrond.

Robuuste materialen

Het terrein kan op zes plaatsen worden betreden. Wij wilden dat die toegangspoorten direct de aandacht zouden trekken. Dat je langs rijdt en denkt: Hé ik mag erop!’ De grote, zwarte entreepoorten zijn gemaakt van bestaande tankbarrières. Betonnen platen die we helemaal zwart verfden. De informatiepanelen zijn op dezelfde manier gemaakt als de toegangspoorten. Hierop zijn robuuste platen bevestigd met uitleg over de bezienswaardigheden. Zoals bij deze vliegtuigshelters, die nu de schapen onderdak bieden.

ontwerp77©2019info@ontwerp77.nl0343 55 13 10aanmelden nieuwsbrief