14
Maak kennis met de duitse keizer, de pyramide of het kasteel amerongen
Familiespeurtochten op de
Utrechtse Heuvelrug

Mysteries ontrafelen

Ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de Rabobank Utrechtse Heuvelrug wilde het coöperatiefonds van de Rabobank een maatschappelijk verantwoord project ontwikkelen, gericht op families met kinderen tussen de 4 en de 8 jaar. Het doel: ouders, grootouders en kinderen bewust te maken van de cultuurhistorische waarde van deze drie bijzondere locaties. Wij bedachten en realiseerden drie familiespeurtochten, waarbij aan de hand van een fictief personage een mysterie moet worden ontrafeld.

De speurtocht in de tuin van Kasteel Amerongen neemt de hele familie mee terug naar de 18e eeuw, het mysterie bij de piramide speelt zich af in de tijd van Napoleon en bij huis Doorn verdiepen de speurders zich in de tijd dat de Duitse keizer Wilhelm hier zijn toevlucht zocht. Bij elke speurtocht hoort een opdrachtenvel en een speciaal hoofddeksel dat past bij het thema van de speurtocht. Na afloop is er natuurlijk een beloning voor iedereen die het mysterie heeft ontrafeld.

De Utrechtse Heuvelrug is een beboste zand­rug die loopt van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. Het is een fijn recreatiegebied, geliefd bij wandelaars en fietsers. Markante locaties op de heuvelrug zijn de Pyramide van Austerlitz, het Huis Doorn en Kasteel Amerongen. Elk van deze plekken heeft zijn eigen bijzondere geschiedenis.

“Met een beperkt budget degelijke doe-dingen maken die elke keer weer anders zijn en goed aansluiten bij de doelgroep. Dat was de opdracht die we ontwerp77 gaven. Het moest simpel, hufterproof en het mocht niet onder de norm speeltoestellen vallen. Best wel een uitdaging, maar het resultaat is zeer geslaagd. Samen met hun partner Flink is het ze gelukt om speurtochten te bedenken die uitdagend genoeg zijn om het spannend te houden, maar die wel door iedereen uitgevoerd kunnen worden. De speurtochten zijn een groot succes!”

Marieke Boer, Rabobank Utrechtse Heuvelrug

ontwerp77©2019info@ontwerp77.nl0343 55 13 10aanmelden nieuwsbrief